28 Haziran 2019 Cuma

SELMA ÇEVİK 
BİNGÖL MURAT İLKOKULU 

Projemizi başka okullardaki öğretmen arkadaşlarımiza anlattık. ..


Projemizin ortak kitap çalışmamızın kitap kapağı...


SELMA ÇEVİK 
BİNGÖL MURAT İLKOKULU 

Kumasimizin Konya sergisinden...


Kumasimiz birleştirilmesi için Konya'ya gönderildi. ..


23 Nisan'da Samsun'da yapılan Çocuk Senliklerinde battaniyemiz sergilendi...






SELMA ÇEVİK 
BİNGÖL MURAT İLKOKULU 

Bingöl parcamizi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız ve Şube Mudurlerimize sunduk. Projemizle yakından ilgilendiler...





SELMA ÇEVİK 
BİNGÖL MURAT İLKOKULU 

Öğrencilerimizle Bingöl kumasimizin görselini boyadık ...






SELMA ÇEVİK 
BİNGÖL MURAT İLKOKULU 

Efsanenimizi çocuklara maketlerle canlandirarak anlattık. Çok keyif aldılar. ..






SELMA ÇEVİK 
BİNGÖL MURAT İLKOKULU 
81 İL 81 MASAL 1 BATTANİYE PROJESİ

Proje panomuz... 


Proje afisimiz...


İsledigimiz Bingöl ili parcamiz. ..


Bingöl adı efsanesi...


Özlem ÇUKURLUÖZ ŞEHİT YASİN KEYVANOĞLU Anaokulu Sungurlu/ÇORUM

SERGİ ÇALIŞMAMIZ


20 Haziran 2019 Perşembe

ISPARTA ADI EFSANESİ
DRAMA ÇALIŞMAMIZ


ISPARTA ADI EFSANESİ - HAZIRLADIĞIMIZ KUMAŞ PARÇASI VE BATTANİYEMİZİN BİRLEŞMİŞ HALİ


ISPARTA ADI EFSANESİ
BATTANİYE İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

EFSANEMİZİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
KONYA İLİNE BİRLEŞTİRİLMEK ÜZERE GÖNDERİLDİ

ISPARTA TOKİ AKKENT ANAOKULU - YILDIZLAR SIIFI
PROJE PANOMUZ



MİNİKLERİMİN ELLERİNDEN ISPARTA GÜLLERİ

1 Mayıs 2019 Çarşamba

Battaniye Parçamız

Masalımızı Canlandırdık

Masal Saati

Kuzu Kuzu Kuşu



KUZU KUZU KUŞU
Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir küçük çoban varmış. Küçük çoban her sabah erkenden kalkar, köyün bütün evlerini dolaşırmış.  Herkesin koyunlarını sayarak alır, ormanın içinde en lezzetli otların olduğu yerlere götürür otlatırmış.
Yine her sabah ki gibi koyunlarını sayarak sürüsüne katan küçük çoban, ormanın yolunu tutmuş. Sonbahar artık yavaş yavaş yerini kışa bırakmaya hazırlanıyormuş. Ormanın derinliklerinde kuzularını otlatan küçük çoban hava soğuyup bulutlar kararmaya başlayınca köye daha erken dönmeye karar vermiş. Küçük çoban köye vardığında herkesin evine uğrayıp kuzularını sayarak sahiplerine teslim etmeye başlamış. Ancak o da ne? En son uğradığı evin bir kuzusu eksik çıkmış. Tekrar saymış, tekrar saymış… sonuç yine aynı, bir kuzu eksik. Kuzuların sahibi küçük çobana kızmış, “Eksik olan kuzumu bulmadan gelme!” demiş. Duruma çok üzülen küçük çoban hemen kuzuyu aramaya koyulmuş.
Önce köyün içinde aramış kayıp kuzuyu. Ama bir sonuç alamamış. Çaresiz ormanın yolunu tutmuş. Hava kararmaya ve iyiden iyiye soğumaya başlamış. Küçük çoban ormanda kuzuyu arıyor ve şöyle sesleniyormuş: “Kuzuuuu! Kuzu kuzuuuuuu…” Saatler ilerlemiş karanlık çökmüş. Hafif hafif kar yağarken çaresizce ormanda kuzuyu arayan küçük çoban çok yorulmuş ve üşümüş. Açlık desen o da ayrı bir sorun. “Kuzuuuu! Kuzu kuzuuuuu…”  Zaman ilerledikçe yorgunluk, açlık, soğuk dayanılmaz hale gelmiş. Kuzunun kaybolmasına zaten çok üzülmüş olan küçük çobanın artık dayanacak gücü kalmamış. Sesi de artık güçlü çıkmıyormuş. “Kuzuuu, kuzuuu…
Gözyaşları yanaklarından yavaşça süzülürken orman içindeki bir kayanın ucunda oturup kalmış. O kadar çaresiz o kadar yalnız o kadar üzgün ve yorgunmuş ki ne yapacağını bilemiyormuş. Bir taraftan ağlayan bir taraftan ne yapacağını bilemeyen küçük çoban dua etmeye başlamış: “Allahım! Ben bu kayıp kuzuyu bulamıyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Keşke bir kuş olsam da şu ormanı uçarak gezsem, kuzuyu bulsam.” Ardından şöyle devam etmiş:” Evime, ailemin yanına dönsem. Sıcacık yatağıma kavuşsam.” diyerek duasını tamamlamış.
İşte tam da o anda bir mucize gerçekleşmiş ve küçük çobanın duaları kabul olmuş. Bir kuşa dönüşen küçük çoban; “Kuzuuuu, kuzu kuzuuuuu!” diye öterek ormanda dolaşmaya başlamış. Bütün gece köye dönmeyen küçük çobanı ormanda arayan köylüler bir sonuca ulaşamamışlar. Ancak ormanda küçük çobanı arayan köylüler daha önce duymadıkları bir kuş sesi olduğunu fark etmişler. Tabi bu sesin kuşa dönüşen küçük çobana ait olduğunu bilmiyorlarmış.
O günden sonra ormanda gezerken eğer yeterince sessiz olup derinlerden gelen sesleri dinlerseniz kuşa dönüşen küçük çobanın sesini duyabilirsiniz; “Kuzuuuu! Kuzu kuzuuuuuu!”   

17 Nisan 2019 Çarşamba

81 il 81 masal 1 Battaniye çocukların yaşadıkları şehirleri masallar ile öğrenmesinin hedeflendigi 81 il 81 masal 1 Battaniye e twinnig projesi 23 Nisan şenlikleri kapsaminda il Milli Egitim Mudurlugumuz tarafindan sergilenmektedir.

Efsaneye konu olan köprünün önünde fotoğrafımız